'Mimine' Godefroid Devreese & Paul Fisch, 1906, M54/5
"St Hubert", D262
"Harpiste" Marcel Rau, 1938, BR16
Belegeringsmunt, Groningen, 1672, F35/27, voorzijde
Dubbele dukaat, sede vacante, Luik, 1688, E272/1, voorzijde

Fonds Dupont

 

Het Fonds Dupont herneemt de inventaris van 1.385 bas-reliëfs of plaquettes de médailles in brons (fonte de bronze) en ijzer van het fonds van Marie-Louise Dupont, verworven door de Koning Boudewijnstichting in 2006 en neergelegd in het Penningkabinet.

De bewaarde werken worden voornamelijk gedateerd tussen 1870 en 1930. Ze stellen het werk voor van 137 kunstenaars en fabrikanten van kunstmedailles. Op het totaal van 1.385 stukken zijn er 821 geïdentificeerd en toegeschreven aan een kunstenaar.

 

De databank is doorzoekbaar via de naam van de kunstenaar, de legende of via trefwoorden in de beschrijving van de voorzijde. Het is ook mogelijk om een productiejaar in te geven.

 

Een tentoonstelling is opgezet ter ere van de realisatie van de catalogus, waarbij sommige werken nog steeds zijn tentoongesteld in het Penningkabinet. De catalogus van de hand van Cécile Arnould, François de Callataÿ, Marie-Louise Dupont en Johan van Heesch, uitgegeven in Brussel in 2008 door de Koning Boudewijnstichting, is consulteerbaar in verschillende afdelingen van onze instelling via volgende referentie: Van ijzer en brons: bas-reliëfs van de Marie-Louise Dupont-collectie.

 

De foto’s in de databank mogen gebruikt worden als werkdocument, maar in geen geval voor een publicatie. Zij zijn onderhevig aan auteursrechten. Voor het gebruik van een foto in een publicatie moet een aanvraag ingediend worden bij de Koninklijke Bibliotheek van België. Alle informatie vindt u op volgende pagina.

 

Online catalogus