Belgische penningen

De penningproductie in België en in onze gewesten vóór 1830 is een prachtig voorbeeld van de samensmelting van beeldhouwkunst en geschiedenis. Mede dankzij dit erfgoed is het mogelijk om de politieke, economische en sociale geschiedenis van ons land, onze dorpen en steden te reconstrueren.
Meer info
- Directe toegang tot de catalogus

Religieuze penningen Ancien Régime

De catalogus bevat een deel van de religieuze penningen, gewijd aan de Katholieke kerk. Ze bevat de beschrijving van ongeveer 1.340 stukken van het Ancien Régime (16de-18de eeuw). Ze zijn opvraagbaar via de term "religieuze penning" in het veld "objectsoort".
Meer info
- Directe toegang tot de catalogus

Fonds Dupont

Het Fonds Dupont herneemt de inventaris van 1.385 bas-reliëfs of plaquettes de médailles in brons (fonte de bronze) en ijzer van het fonds van Marie-Louise Dupont, verworven door de Koning Boudewijnstichting in 2006 en neergelegd in het Penningkabinet.
Meer info - Directe toegang tot de catalogus

Belegeringsmunten

De hier voorgestelde belegeringsmunten, ook noodgeld genoemd, zijn de stille getuigen van belangrijke oorlogen en belegeringen. De munten in deze catalogus zijn afkomstig uit de Nederlanden, zoals Antwerpen, Oudenaarde, Rijsel, Doornik, Deventer, Leiden, enz.
Meer info - Directe toegang tot de catalogus

Munten van het prinsbisdom Luik

Deze catalogus bevat de muntencollectie van het prinsbisdom Luik in het Penningkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van BelgiŽ. Er zijn 2420 munten in goud, zilver en koper opgenomen.
Meer info - Directe toegang tot de catalogus