'Mimine' Godefroid Devreese & Paul Fisch, 1906, M54/5
"St Hubert", D262
"Harpiste" Marcel Rau, 1938, BR16
Belegeringsmunt, Groningen, 1672, F35/27, voorzijde
Dubbele dukaat, sede vacante, Luik, 1688, E272/1, voorzijde

Religieuze penningen

 

De catalogus bevat een deel van de religieuze penningen, gewijd aan de Katholieke kerk. Ze bevat de beschrijving van ongeveer 1.340 stukken van het Ancien Régime (16de-18de eeuw). Ze zijn opvraagbaar via de term "religieuze penning" in het veld "objectsoort".

De opzoekingen kunnen ook verlopen door het ingeven van de naam van een heilige of een cultusplaats (zoals basiliek, kapel, Scherpenheuvel ea.) in het veld "legende" en "beschrijving". Andere trefwoorden zijn mogelijk naargelang het gewenste resultaat.

Sommige stukken zijn gedateerd, zodat het ook mogelijk is om via het veld "datering" de gewenste penningen te vinden.

 

Dit onderdeel is maar een fractie van de collectie van het Penningkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België. De complete collectie religieuze penningen wordt geschat op 25.000 stukken.

Het huidige werk is gerealiseerd door Fanny Steyaert. Haar werk bevat een analyse van deze penningen: Les médailles religieuses du Cabinet des Médailles (Bruxelles): XVIe - XVIIIe siècle, Wetteren, 2011.

 

De foto’s in de databank mogen gebruikt worden als werkdocument, maar in geen geval voor een publicatie. Zij zijn onderhevig aan auteursrechten. Voor het gebruik van een foto in een publicatie moet een aanvraag ingediend worden bij de Koninklijke Bibliotheek van België. Alle informatie vindt u op volgende pagina.

 

Online catalogus